Τι ακριβώς συνέβη με το νερό του Κρόκου.

Τι ακριβώς συνέβη με το νερό του Κρόκου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης θέλοντας να ενημερώσει υπεύθυνα και έγκυρα όσους κατοικούν και δραστηριοποιούνται στην Τ.Κ. του Κρόκου σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με το νερό τις τελευταίες μέρες, θα ήθελε να γνωστοποιήσει τα εξής:

  • Μετά από τη διερεύνηση που έγινε διαπιστώθηκε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη διαρροή μικρής ποσότητας πετρελαίου από αστοχία μηχανήματος έργου, στο χώρο όπου κατασκευάζεται το νέο αντλιοστάσιο του Κρόκου. Το πετρέλαιο από την επιφάνεια του εδάφους εισχώρησε σε άγνωστη καλλιέργεια νερού.
  • Άμεσα, απομονώθηκε η ρυπασμένη πηγή νερού και το αντλιοστάσιο τροφοδοσίας, και αφαιρέθηκε το χώμα όπου είχε διαρρεύσει το πετρέλαιο. Όλη η περιοχή εκείνη τελεί υπό διερεύνηση στα πλαίσια της μελέτης προσδιορισμού των Ζωνών Προστασίας Υδροσημείων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.
  • Η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί συνεχείς και τακτικούς ελέγχους στο νερό των δικτύων της και μέχρι την ημέρα που εντοπίστηκε το πρόβλημα αυτό, οι έλεγχοι πιστοποιούσαν πως το νερό ήταν ασφαλές.
  • Δείγματα του νερού του Κρόκου έχουν σταλεί ήδη σε αρμόδια πιστοποιημένα εργαστήρια, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται άμεσα.
  • Μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εργαστηρίων ισχύουν οι ανακοινώσεις που εκδώσαμε για τη χρήση του νερού από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαριστούμε για την κατανόηση τους.

Από την ΔΕΥΑΚ