Ευχαριστήριο

Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κοζάνης

 

Η Διευθύντρια του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κοζάνης και ο Σύλλογος των Γονέων του ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο της Δ.Ε.ΥΑ.Κ κ. Μανόλη Παφίλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και ιδιαιτέρως τους εργαζομένους σε αυτή για τη συγκινητική προσφορά τους προς το Σχολείο μας.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αποφάσισαν για την εφετινή χρονιά να προσφέρουν το δώρο που δικαιούνται κάθε χρόνο για τα παιδιά τους υπέρ του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 4000 € και θα διατεθεί για τον εξοπλισμό του Σχολείου (εκπαιδευτικό υλικό, τεχνολογική υποστήριξη κλπ).

Το Ειδικό Γυμνάσιο, που ιδρύθηκε με Φ.Ε.Κ. το 2009 λειτούργησε για πρώτη φορά για το Σχολικό Έτος 2011-2012 με 9 μαθητές ΑμΕΑ σε δύο αίθουσες του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης. Εφέτος αριθμεί 17 μαθητές, που θα πρέπει να χωριστούν σε 4 τμήματα. Επίσης, λόγω της ιδιαιτερότητάς του (είναι επαγγελματικό Σχολείο με δύο ειδικότητες σε λειτουργία, για πρώτη φορά εφέτος) χρειάζεται οπωσδήποτε δύο εργαστήρια, καθώς και χώρους κατάλληλους για ατομικές συνεδρίες του ειδικού επιστημονικού προσωπικού με τους μαθητές.

Για το σχ.έτος 2012-13 αναγκαστικά το Σχολείο θα λειτουργήσει εκτός Κοζάνης, λόγω έλλειψης άλλων χώρων στα σχολεία της πόλης. Όμως η ειδική αγωγή δεν είναι φιλανθρωπία, είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών που τη δικαιούνται εξίσου με όλα τα άλλα παιδιά. Γι’ αυτό οι γονείς, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του ζητούν να λειτουργήσει το σχολείο αυτό, όπως του αξίζει: στον ιστό της πόλης μας, όπως ορίζει το Φ.Ε.Κ. ίδρυσής του ώστε σταδιακά να γίνει ένα πρότυπο, ιδιαίτερο και πολύτιμο σχολείο για την Κοζάνη και την ευρύτερη περιοχή της .

Η διευθύντρια του
Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου
Μαρία Χρ. Παπαγεωργίου